top of page

[ MISSIE ]

Ik ben Barbara Van den Broeck. Keramiste, beeldend kunstenaar, lichtontwerper en jazzfreak. Mijn grootste inspiratiebronnen? De mens en de natuur. Die 2 komen samen in mijn keramiek. 

portrait-Barbara-Van-Den-Broeck.jpg

UIT LIEFDE VOOR DE MENS

Als mensen samenkomen, ontstaat er een fantastische chemie. Of je elkaar nu goed kent of elkaar voor het eerst ontmoet. Dat zie ik overal: tijdens mijn reizen, in de muziek, in mijn vriendenkring.

 

Met mijn B-LAB collectie wil ik hetzelfde doen: mensen samenbrengen, gezellige momenten creëren en de wereld wat warmer maken met handgemaakte keramiek. Ik wil je ook stimuleren om te vertragen, om even een pauze te nemen voor jezelf.

SCULPTUREN IN KERAMIEK

Benieuwd naar mijn keramische creaties als beeldend kunstenaar? Ontdek mijn sculpturaal werk op beeld.be

SOCIAL GEËNGAGEERD

Als ondernemer draag ik mijn steentje bij om andere mensen te helpen. Zo maakte ik voor STUDIO HAIKU, een project van dichter Lotte Dodion in de aanloop naar de Olympische Spelen, 2500 medailles voor die andere topsporters: de deelnemers aan het leven.

 

Ik geef ook keramiekworkshops bij vzw Thea, die animatie organiseert voor kinderen in de pleegzorg en de crisisopvang.

MET RESPECT VOOR DE NATUUR

Keramiek ontstaat door de kracht van de 5 natuurelementen. Water en aarde om de borden, schalen en kopjes vorm te geven, lucht om te drogen, vuur om van klei steen te maken en ruimte waar alles ontstaat.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Uit respect voor die natuurelementen ga ik zo bewust mogelijk met mijn materialen om.

Ik filter en hergebruik het water, herwerk alle snijafval, koos voor stempels in plaats van stickers en verpak je pakje zo ecologisch mogelijk.

bottom of page