top of page

Benieuwd naar mijn sculpturale creaties?

Ontdek mijn werk als beeldend kunstenaar

foto's van Hartmut de Maertelaere

Naast mijn functionele Babs-Lab collectie van kopjes, borden, bowls,.... werk ik graag sculpturaal met klei.

Zoals je kan lezen in mijn blog 'waarom een eigen keramiekstudio', brengt het werken met klei me in balans. Naast het drukke leven als lichtontwerper openbare ruimte heb ik nood om mijn hoofd leeg te maken.

Anders dan de functionele collectie – die op regelmaat moet geproduceerd worden – leidt het creatieve proces van de beeldende stukken keramiek zelf zijn weg, neemt het zijn eigen tijd in beslag en is het resultaat altijd anders dan het beeld in mijn hoofd. Dat is elke keer de verrassing wanneer een beeld of vorm uit de oven komt.


Inspiratie

Inspiratie voor mijn sculpturaal werk haal ik uit structuren uit de natuur tijdens mijn hikings of de ontelbare natuurdocumentaires die ik kijk. Ik kan uren rondlopen in een expositie van kunstenaars zoals Kristo die ik bewonder en bestuderen hoe hij zijn projecten samen met zijn Jeanne creëerde. Betoverd worden door de dansvoorstellingen van Sidi Larbi Cherquaoui of Akram Kahn. Stukjes daarvan kruipen zonder dat ik het bewust merk in mijn kleisels.


Kruisbestuivingen met andere kunstenaars

Kruisbestuivingen die ontstaan door met andere kunstenaars zoals Hans van Pigmento (textiel, wol) of Wout (houtdraaiwerk) samen te werken en materiaal van hen te verwerken in mijn stukken. Of omgekeerd stukjes steengoed, porselein die door Hartmut (schilderijen) of Inez (juweelontwerp) verwerkt worden in hun creaties. Zij trekken mijn blik open over de toepassingen van het materiaal van de klei en geven er een andere invulling aan.


Benieuwd naar mijn sculpturaal 'work in progress' ?

Check beeld.be, daar vind je fotomateriaal en info over elk stuk.

Facebook en Instagram tonen de 'making off'.

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en krijg een persoonlijke uitnodiging voor de exposities in de mailbox.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page